Sommermøde

Sommermøde 2002

Elite og samfund

Årets sommermøde afholdes på Ry Højskole og arrangeres af Studenterkredsen i Odense i samarbejde med højskolelærer Jens Lauesen (kursusværk). Mødet kommer til at ligge i uge 30 fra søndag den 21. til lørdag den 27. juni 2002. Emnet er denne gang "Elite og samfund", og der er mange problemstillinger på spil.

I andre europæiske lange er de intellektuelle i høj grad med til at formulere den politiske og kulturelle dagsorden og forhindrer derved samfundsdebatten i at blive et spørgsmål om noget rent følelsesmæssigt.

I danmark fyger det derimod med beskyldninger om arrogance og ufolkelighed, hvis man signalerer at vide mere end andre. Og paradoksalt nok ser man, at massemedierne i højere og højere grad sætter den politiske dagsorden og dyrker eksperterne mere end nogensinde, samtidig med at de hårdnakket benægter deres magt.

Vi vil bruge ugen på at diskutere forholdet mellem eksperten og borgeren, samfundet og eliten - både den intellektuelle (akademikere, kunstnere og forfattere) og magteliten (mediefolk og politikere). Politisk, kulturelt, filosofisk, religiøst, etisk og æstetisk. Men derudover vil der også være tid til hyggeligt samvær, for eksempel i forbindelse med en udflugt til Himmelbjerget og det traditionelle sommermødebal.

Medvirkende, bl.a.:

Ry Højskole ligger attraktivt midt i Ry by med sin store have ned mod Møllesøen, Gudenåen og de dejlige fredfyldte skovarealer. Der er kun en halv times togtur til Århus fra stationen lige overfor. Adressen er Ry Højskole, Klostervej 36, 8680 Ry. Tilmelding: Ry Højskole, telefon 86 89 18 88 (Spørg om studenterrabat).

Tidligere sommermøder